Prismatch*Prismatch*
,

Testvinner: robotstøvsugeren alle elsker

Publisert 02. nov. 2018 12:50, Oppdatert 30. nov. 2021 13:57

De siste årene har robotstøvsugere i større grad fått sin faste plass i mang et hjem. Og det er ikke så rart. Robotstøvsugeren kan kobles til WiFi-nettet og en app på telefonen din så husarbeidet blir unnagjort også når du ikke er hjemme. «Hushjelperen» har blitt så godt innlemmet i husholdningen at mange har valgt å navngi robotstøvsugeren sin!

– Hvis du skal kjøpe en ny støvsuger i dag, bør du tenke over hvor mye og hvor du skal støvsuge. Hvis du må flytte roboten fra etasje til etasje, kan det hende du bør kjøpe en vanlig støvsuger i stedet. Støvsuger du derimot mest i en etasje, eller bor på ett plan, er en robotstøvsuger et glimrende kjøp, forklarer Kompletts hvitevareekspert Kjell-Inge Aarset.

Roborock S7 har høstet god kritikk, vunnet flere tester og blitt en favoritt blant kundene våre! Robotstøvsugeren fjerner både støv, hår og rusk, og kommer seg enkelt over små hindringer, som lave dørstokker. Det følger i tillegg med en sensor som gjør at du kan sette opp en fiktiv vegg, slik at roboten ikke kommer forbi.

Men den aller største fordelen med en robotstøvsuger er at du slipper å gjøre jobben selv.

– Jeg kan ikke se for meg hva den skulle gjort bedre: Den støvsuger når jeg har planlagt at den skal gjøre det, sender meg en notification når den er ferdig – og gjør rett og slett jobben sin veldig bra, sier Anders Grimstad, som jobber med teknologi- og plattformtrender i Schibsted.

TILFREDS: Anders Grimstad kan ikke forestille seg hva Roborock skulle ha gjort bedre, så tilfreds er han. FOTO: VG Partnerstudio

Smarte sensorer

– Støvsugeren har flere sensorer, som blant annet gjør at den ikke faller ned trapper. Sensoren på toppen lager et kart av rommet, som den planlegger ruten sin ut fra. Men sensorene ser ikke ledninger og annet rot, så det er greit å rydde småting bort fra gulvet.

Styres via app

I appen kan du gi støvsugeren et navn, og sette opp faste rutiner for støvsuging.

– I tillegg kan du markere områder av leiligheten inne i appen, og velge at støvsugeren skal rengjøre kun der. For eksempel kun på kjøkkenet, forklarer Grimstad.

FULL KONTROLL: Med denne appen kan du velge hvor roboten skal støvsuge og opprette faste rutiner. FOTO: VG Partnerstudio

Navngi din robotstøvsuger

Som nevnt over kan du velge hva du ønsker å kalle din nye «hushjelp». Det finnes mange populære støvsugernavn der ute, både klassikere som Robert, Kåre og Bob eller kreative varianter og ordspill.

Ønsker du et navn som får frem gliset kan du la deg inspirere av listen under:

  • Clean Elizabeth
  • Støvi Wonder
  • Støve Sugesen
  • Elon sMussK
  • Dusty
  • Svigermor
  • Du

God kapasitet

«Roborock» har en batterikapasitet på 2,5 timer, og den rekker å støvsuge inntil 250 kvadratmeter på én lading. Det er mer enn de fleste robotstøvsugerne på markedet.

– Og så snart den er ferdig, eller hvis den har lite batteri, kjører den tilbake til ladestasjonen.

Kan også moppe

En snedig tilleggsfunksjon er at denne roboten også kan vaske gulvet ditt. Du fyller bare opp vanntanken og fester en mopp på undersiden, og så drypper «Roborock» litt og litt vann ned på den, mens den sveiper over gulvet i boligen din. Perfekt til å fjerne ekstra skitt, men naturligvis ikke sammenlignbart med en skikkelig våtmopp.

Kommer seg over dørstokker

De fleste robotstøvsugere kan komme seg over små hindre i boligen, og det kan så klart også «Roborock». Dørkarmer på inntil to centimeter pleier å gå som en lek, og den kan også støvsuge tepper.

– Skulle den sette seg fast et sted, skrur den seg etter hvert av og sender deg en beskjed på mobilen.

INGEN HINDRINGER: Dørkarmer og tepper stopper ikke Roborock i å gjøre jobben sin. FOTO: VG Partnerstudio

Styr med Google Home

Har du Google Home hjemme kan du styre støvsugeren ved å snakke til høyttaleren – eller til Google Assistant-appen på telefonen din. Alt du behøver å gjøre er å koble robotstøvsugeren til Google Home i appen.

Anbefales: Kom i gang med Google Home på norsk